Baross Gábor Horgászegyesület

Alapítva 1946

Horgászati tilalom a nagy Duna Hárosi szakaszán

2019-10-15

 Tisztelt Horgásztársak.

Felhívjuk a Fővárosi Duna folyam, Hárosi térségében horgászó sporttársaink figyelmét, hogy az alant felsorolt szakaszon 1919 .11. 15 - én 00. órától, teljes horgászati tilalom lép érvénybe ,mivel a vízszakasz a halak jelentős vermelő területe. A tiltás, 2020 .Február 28 -ig tart ,és ezt követően minden évben ismétlődik.

Amíg a térkép is elérhetővé válik, szóban tájékoztatunk mindenkit,hogy a védett terület, a Hárosi öböl kijáratától felfelé ,3000 méter hosszan a partvonal, és a Duna közepéig tartó területet érinti.  A védett terület fokozott ellenőrzést kap, a figyelmeztetéstől az első időszakban, majd fokozatosan szigorodik az év végéig. Erre azért van szükség mivel a 2019 évi területi engedélyek még nem tartalmazták a terület kiemelt védelmét.

 

 

Rövid kivonat a a vonatkozó intézkedésből, ha térkép is rendelkezésere áll a honlapunkon elérhető lesz.

"Új vermelő kíméleti területként került  be a Duna Hárosi partél jobb oldali 3000 méteres szakasza az 1636-1633 fkm között. A határozat alapján ezen a területen 2019.11.15-től nem engedélyezett a horgászat. Mivel ez a kitétel még nem szerepel a 2019. évi dunai területi engedélyen, így halászati őreink első alkalommal tájékoztatni, - egyben figyelmeztetni - fogják a horgászokat a megváltozott szabályokról. A tájékoztató térkép módosítása folyamatban van, és hamarosan elkészül. "

Baross Gábor HE. alelnöke  Juhász János.